Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Irak, İran'ı BM'ye şikayet etti

İran'ın Irak yönetimini baskı altına alma çabaları, bölgede huzursuzluk kaynağı olmaya devam ediyor. Irak hükümeti, Erbil'e düzenlediği balistik füze saldırıları nedeniyle İran'ı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet etti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-17 10:55:16

Irak, İran'ı BM'ye şikayet etti

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler eyer verildi:

"İran'ın, Erbil şehrini hedef alan ve masum sivillerin ölümüne, başkalarının yaralanmasına ve kamu ve özel mülkiyete zarar vermesine yol açan füze saldırısıyla ilgili olarak BMGK ve BM'ye şikayette bulunuldu."

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun önceki gece Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzeyle düzenlediği saldırılarda 4 sivilin öldürüldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını bildirmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Suriye topraklarındaki terör örgütü DEAŞ'a ait hedeflerin yanı sıra Erbil'de İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın karargahının hedef alındığı öne sürülmüştü.

IKBY'den yapılan açıklamada ise "Maalesef daima asılsız gerekçelerle Erbil'e yönelik saldırılar düzenlenmiştir." ifadesi kullanılmış ve saldırıların Irak ve IKBY'nin "egemenliğinin açık bir ihlali" olduğu vurgulanmıştı.

Haber Ara