$

Dolar

48,1238

Euro

56,1745

£

Sterlin

65,6748

Frank

59,9218

Gram Altın

7.183,3800

Bitcoin

3.803.784

$

Dolar

48,1238

Euro

56,1745

£

Sterlin

65,6748

Frank

59,9218

Gram Altın

7.183,3800

Bitcoin

3.803.784

Dünya

Irak Başbakanı: Topraklarımız hesaplaşma sahası olmayacak

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ülke topraklarının 'hesaplaşma sahası olmasına izin vermeyeceğini' bildirdi.

06.01.2020 - 22:37
semagundag
Irak Başbakanı: Topraklarımız hesaplaşma sahası olmayacak
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan'ın Çin'in Bağdat Büyükelçisi Chang Taw'u kabul ettiği belirtilerek, görüşmede ABD ile İran arasında tırmanan gerilimin ele alındığı bildirildi.

Açıklamaya göre Abdulmehdi, görüşmede "Topraklarımız hesaplaşma sahası olmayacak" ifadelerini kullandı.

Çin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) dünya platformlarında Irak'a desteğinden dolayı teşekkürlerini ileten Abdulmehdi, ülkesinin IŞİD ile yürüttüğü mücadelede ABD'nin destek verdiğini hatırlatarak, Irak'ın herhangi bir çekişmede taraf olmak istemediğini ve topraklarının hesaplaşma sahası olmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

ABD askerlerinin ülkedeki varlığının Irak'ın aldığı karar doğrultusunda gerçekleştiğine dikkat çeken Abdulmehdi, söz konusu askerlerin çekilmesinin de yine Irak'ın alacağı bir karara bağlı olduğunu belirterek, "Güçlü bir Irak, ABD'nin çıkarına olacaktır" dedi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın