$

Dolar

47,7436

Euro

55,1777

£

Sterlin

64,5610

Frank

58,9523

Gram Altın

6.748,6700

Bitcoin

3.051.996

$

Dolar

47,7436

Euro

55,1777

£

Sterlin

64,5610

Frank

58,9523

Gram Altın

6.748,6700

Bitcoin

3.051.996

Dünya

Irak Başbakanı Kazımi, Erbil'de

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e geldi. Kazimi'yi Erbil Uluslararası Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve bakanlar karşıladı.

10.09.2020 - 12:29
hursitakyil
Irak Başbakanı Kazımi, Erbil'de
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ninbaşkenti Erbil'e geldi. 

Mustafa Kazimi'yi Erbil Uluslararası Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve bakanlar karşıladı.

Kazimi ziyareti kapsamında bugün Erbil'de Başkan Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani'yle birer görüşme gerçekleştirecek.

Rûdaw muhabiri, Kazımi'nin ayrıca Duhok ve Süleymaniye kentlerini de ziyaret edeceği bilgisini aktardı.

Kazimi'nin ziyareti, Erbil ile Bağdat arasında bütçe meselesi başta olmak üzere, askıda kalan sorunların çözümü için görüşmelerin sürdüğü bir döneme denk geliyor.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani başkanlığında bir hjeyet önceki gün Bağdat'ta Kazımi ve Bağdat hükümeti yetkilileri ile bir araya gelmişti.

Kazımi de tıpkı Kürdistan Bölgesi liderleri gibi açıklamalarında sık sık Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasa temelinde çözümüne vurgu yapıyor.

Mustafa Kazimi, başbakanlık görevine geldikten sonra ilk kez Kürdistan Bölgesi'ne ziyarette bulunuyor.

Kaynak: Rudaw

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın