Dolar

32,4679

Euro

34,7805

Altın

2.438,67

Bist

9.915,62

İngiltere'nin Tahran büyükelçisi, neden saatlerce gözaltında tutuldu?

Tahran'da kalkıştan sonra düşen Ukrayna uçağında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma etkinliğine katılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'in, neden saatlerce gözaltında tutulup, serbest bırakıldığı açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-12 13:40:54

İngiltere'nin Tahran büyükelçisi, neden saatlerce gözaltında tutuldu?

b2e3cb1emansetc

İngiltere ile İran arasında krize yol açan ve saatlerce gözaltında tutulup, sonra serbest bırakılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçi Rob Macaire hakkındaki sır perdesi açıklandı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim ajansı, Tahran'da kalkıştan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna uçağında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma etkinliğine katılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'in, "bazı radikal ve yıkıcı eylemleri organize etmeye ve kışkırtmaya çalıştığı" iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdirdi.

İran haber ajansı dün yapılan bir toplantıda, bir grup göstercinin Prens Kebir Üniversitesi önünde saatlerce tutulduğunu ve İngiltere'nin Tahran büyükelçisi Robert Macair'in kitlesel toplantının ortasında hükümete karşı protestocuları kışkırttığını söyledi.

Kaynaklar Macair'in geçici olarak kimliği belirsiz bir yabancı olarak tutulduğuna dikkat çekti ve İngiliz büyükelçisinin tutuklandığında kendini tanımlamaktan kaçındığını söyledi.

Bugün mahkemeye çıkarılan İngiliz Büyükelçisi Macair'in, saatler sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ülkesinin Tahran Büyükelçisi Macaire'in gözaltına alınmasının, uluslararası hukukun "fahiş biçimde ihlali" olduğunu belirtti.

Öte yandan bugün bir gurup gösterici, "İngiltere'ye ölüm" sloganları atıp, Tahran'daki İngiliz Büyükelçiliği önünde sıkı güvenlik kordonunun ortasında toplandı ve İngiliz Büyükelçisi'nin İran'dan sınır dışı edilmesini istedi.

Haber Ara