Dolar

32,1928

Euro

35,0616

Altın

2.467,17

Bist

10.158,63

İngiltere'nin ardından Hollanda'da da bıçaklı saldırı vakası yaşandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da ve Hollanda'nın Lahey kentinde bıçaklı saldırılar yaşandı. Şu ana kadar Londra'da yaşanan olayın bir terör saldırısı olduğu doğrulanmış durumda. Hollanda'daki saldırı içinse henüz net bir bilgi yok.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-29 23:16:59

İngiltere'nin ardından Hollanda'da da bıçaklı saldırı vakası yaşandı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bugün saat 14.00 civarında bıçaklı saldırı vakası yaşandı.

İhbar üzerine olay yerine giden polis saldırganı vurdu.

İngiliz Polis teşkilatı Scotland Yard, Londra Köprüsü üzerinde yaşanan olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirdi ve Terörle Mücadele Dairesi Müdürü Neil Basu, şüphelinin üzerinde patlayıcı süsü verilmiş düzenek bulunduğunu açıkladı.

2 KİŞİ ÖLDÜ 3 KİŞİ YARALANDI

Londra Polis Teşkilatı Müdürü Cressida Dick, düzenlediği basın toplantısında, "Saldırıda yaralananlardan ikisi trajik bir şekilde hayatını kaybetti. 3 kurban da şu anda hastanede" dedi.

Saldırıyı "korkunç" olarak niteleyen Dick, "Önümüzdeki günlerde hem silahlı hem de silahsız daha fazla polis göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Olaya başka birinin karışıp karışmadığını tespit etmeye çalıştıklarını anlatan Dick, "Boş terör ideolojisi, nefretten başka bir şey sunmuyor. Bugün herkesi bunu reddetmeye çağırıyorum. Bizim şehrimiz harika bir şehir. Çünkü birbirimizin farklılıklarını kucaklıyoruz. Bu trajediden hala daha güçlü çıkmalıyız. Bunu yaparken de bizi bölmek isteyenlerin asla başarıya ulaşmamalarını temin edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Cobra adı verilen hükümetin acil durum komitesinin yerel saatle 21.30'da (TSİ 00.30) toplanacağı açıklandı.

JOHNSON'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık ofisi "10 Numara"da güvenlik güçleri yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından basına açıklamada bulunan Johnson, saldırgana müdahale eden vatandaşların gösterdiği cesareti övdü. Johnson, "Polis olayın terör saldırısı olduğunu doğruladı" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğünü belirten Johnson, "Bu olaya karışmış olan herkes bulanacak ve adalet önüne çıkarılacak" diye konuştu.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, saldırgana müdahale eden vatandaşların "nefes kesen bir cesaret" sergilediğini belirterek, "Terör karşısında birlik içinde ve kararlı durmalıyız ve duracağız" ifadesini kullandı.

HOLLANDA'DAKİ SALDIRI

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bıçaklı saldırının ardından, Hollanda'nın Lahey kentinde de bir bıçaklı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, kentteki alışveriş mağazalarının bulunduğu bir caddede düzenlenen saldırıda birden çok kişi yaralandı. Cuma akşamı yerel saatle 19:45'te bıçaklı saldırının düzenlendiği Grote Marktstraat (Büyük Pazar Sokağı), Lahey'in en büyük alışveriş caddelerinden biri. 

Saldırı düzenlendiğinde, "Black Friday" (Kara Cuma) indirimi nedeniyle caddedeki mağazalar açıktı.

Lahey Emniyeti, sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, şüpheliyi 'hafif koyu tenli, 45-50 yaşlarında gri eşofmanlı bir erkek' olarak tanımladı.

Yetkililer saldırganı arama çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, olay yerinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi.

Haber Ara