$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.871.540

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.871.540

Dünya

İngiltere Dışişleri Bakanı, Sudan'da çatışmaların bir an önce durması gerektiğini söyledi

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Sudan'da çatışmaların bir an önce durması gerektiğini belirterek, Sudan yönetimine de tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.

15.04.2023 - 20:43
mustafaceylan
İngiltere Dışişleri Bakanı, Sudan'da çatışmaların bir an önce durması gerektiğini söyledi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Sudan'da ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında başlayan çatışmalarla ilgili, Twitter hesabından paylaşım yapan Cleverly, "Sudan'da devam eden çatışmalar bir an önce durmalı. İngiltere, daha fazla kan dökülmemesi için Sudan yönetimini birliklerini durdurmaya ve tansiyonu düşürmeye çağırıyor." ifadelerini kullandı.

Cleverly açıklamasında, "Askeri bir harekat bu duruma çözüm olmayacaktır." ifadelerine de yer verdi.

Sudan'daki çatışmalar

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, bu sabah ordu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "sözlü kavga", iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durum sakinleşene kadar vatandaşlardan evlerinde kalmaları ve gerekmedikçe seyahat etmemeleri istenmişti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın