Dolar

32,3499

Euro

34,7850

Altın

2.399,07

Bist

10.208,65

İngiltere'den Rusya hamlesi: Çalışmalar hızlandırılacak

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, 2027'de hazır olması planlanan lazer silahının Ukrayna tarafından Rusya'ya karşı kullanılması için yapımının hızlandırılabileceğini bildirdi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-13 08:17:17

İngiltere'den Rusya hamlesi: Çalışmalar hızlandırılacak

Bakan Shapps, Salisbury kentinde yaptığı konuşmada, askeri üretim anlayışının değiştiğini vurguladı ve DragonFire çalışmalarını hızlandırmayı planladıklarını belirtti. Bu sistemin, dronları etkisiz hale getirebilecek bir silah olarak önemli sonuçlar doğuracağını açıkladı. Sistemin deniz, kara ve hava araçlarına yerleştirileceğini söyleyen Shapps, Ukrayna'da dronlara karşı nasıl kullanılabileceğini hayal etmenin zor olmadığını ifade etti.

Shapps, DragonFire'ın tam olarak hazır olmasa da büyük ölçüde hazır olduğunda, 2027'den önce Ukrayna'nın bu sisteme sahip olması için çalışmaların değerlendirildiğini dile getirdi.

DragonFire'ın daha ucuz bir sistem olması beklentisini ortaya koyan Shapps, sahaya çıkmadan önce yüzde 99 mükemmelliğe ulaşmayı beklemeyeceklerini ve yüzde 70 seviyesinde sahaya çıkacaklarını belirtti.

Sistem, MBDA, Leonardo, QinetiQ ve İngiliz Savunma Bakanlığı'nın Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı tarafından geliştiriliyor ve hedeflerine ışık hızında hareket eden bir lazer ışınıyla vuruyor.

Haber Ara