Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İngiltere'den koronavirüs için aşı atılımı

Londra Emperial Koleji’nde (Imperial College London) bir ekip virüse aşı üretmek için harekete geçti. Plan kapsamında 14 gün içerisinde aşı üretmeyi hedefliyorlar.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 16:29:23

İngiltere'den koronavirüs için aşı atılımı

Ekibin başındaki Profesör Robin Shattock, aşı geliştirme konusunda uluslarası çapta yürütülen çabanın parçası kapsamında çalışmalar yürüttüklerini, aşının normal ilerleme süresi olan 2-3 yılı 14 güne kadar çektiklerini ve bir haftaya kadar da kobay hayvanlar üzerinde denemeye başlayacaklarını söyledi.

YAZA DOĞRU İNSANLAR ÜZERİNDE DENENEBİLECEK

Amerika'nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre üniversitenin mukozal hastalıklar ve bağışıklık bölümünün başında bulunan Profesör Shattock, bu aşamada da hızlı ilerlemeyi umduklarını, gerekli bütçe sağlanması halinde yaza doğru insanlar üzerinde deney aşamasına geçebileceklerini belirtti.

"SALGIN TAM ANLAMIYLA YAYILMADAN AŞIYI BULACAĞIZ"

Profesör ve ekibi, dünya genelindeki bilimadamlarıyla görüş alışverişi yaparak hastalık tam anlamıyla bir salgın haline gelmeden bu aşıyı ortaya çıkarma niyetinde. Aşının şimdiden yüzbinlere umut olacağı ve hastalığın önünü keseceği ümit ediliyor.

Konuyla iligli çalışan bilimadamları, merkezi Londra'da bulunan CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations - Salgınlara Hazırlık İnovasyonları Koalisyonu) adlı uluslararası kuruluşun bir kolu. CEPI 2017'de bu tarz krizlere müdahale amacıyla kuruldu.

İNGİLTERE 20 MİLYON STERLİN AYIRIYOR


İngiltere koronavirüs aşısı araştırmasına 20 milyon Sterlinlik bütçe sözü vermişti. Bu son gelişmeyle birlikte deneyler için 20 milyon Sterlin daha araştırmanın bütçesine eklenecek.

Haber Ara