Dolar

32,2085

Euro

35,0650

Altın

2.498,19

Bist

10.621,19

İngiltere’den ‘Hizbullah’a yasak

İngiltere hükümeti, Lübnan Hizbullah'ının siyasi kanıdını yasaklama kararı aldı. Ancak karar İngiliz Avam Karaması’nın onayını gerektiriyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-25 18:39:46

İngiltere’den ‘Hizbullah’a yasak


İngiliz hükümeti, Lübnan Hizbullahı'nın siyasi kanadını yasaklamayı ve terör örgütleri listesine dahil etmeyi planlıyor.

YASAKLAMA KARARI ALINDI

Reuters'ın haberine göre, İngiltere İçişleri Bakanı Sacid Cavid, Hizbullah milislerinin Ortadoğu'daki halihazırda kırılgan olan durumu istikrarsızlaştırma girişimlerinin devam ettiğini söyleyerek, “Hizbullah'ın yasaklanmış askeri kanadı ile temsil ettiği siyasi parti arasında ayrım yapamıyoruz.  Sonuç olarak, partiyi bir bütün olarak yasaklama kararı alındı” diye konuştu.

AVAM KAMARASI'NIN
ONAYI GEREKİYOR

Ancak karar, İngiliz Avam Kamarası'nın onayını gerektiriyor. Basında çıkan haberlere göre, İçişleri Bakanı Cavid, İngiliz Parlamentosu'na siyasi veya askeri bütün Hizbullah delillerini yasaklanmasını ve terör örgütü olarak sınıflandırılmasını öngören bir karar tasarısı sunmayı planlıyor.

Bu karar tasarısının parlamentodan geçmesi halinde, Hizbullah destekçilerinin İngiltere sokaklarındaki herhangi bir siyasi gösteride parti bayrağını taşıması mümkün olmayacak.

İngiltere'de, Hizbullah'ın askeri kanadı 2008'den bu yana yasaklıydı. Siyasi kanadının ise İngiltere sokaklarında gösteri düzenlemesine izin veriliyordu.

Haber Ara