Dolar

32,3298

Euro

34,8362

Altın

2.393,29

Bist

10.276,88

İngiliz polisi aile içi şiddeti azaltmak için 'kör bıçak' dağıtıyor

İngiltere'de Nottinghamshire polisi, evde gerçekleşen bıçaklama vakalarını azaltmak için mutfaktaki bıçakların kesmeyen bıçaklarla değiştirilmesini istedi. Daha önce bıçaklı saldırıya uğrayan ya da tehdit edilen kişilere 100 kör bıçağın verileceği bir program hazırladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-13 08:56:38

İngiliz polisi aile içi şiddeti azaltmak için 'kör bıçak' dağıtıyor

Independent'tan Maya Oppenheim'in haberine göre programı yöneten Başkomiser Matt McFarlane, “Sadece sokakta değil, aile içinde de çok fazla bıçaklama vakası görüyoruz. Önlem almamız gerek. Riski azaltmak istiyoruz” dedi.

McFarlane, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Proje kapsamında 100 bıçak hazırladık ve 50'sini dağıttık. İnsanlar birçok ciddi şiddet vakasından sonra evliliğini sürdürmeye karar verebiliyor. Çocukları için bir arada durmak isteyebiliyor.

"POLİSİN YAKLAŞIMI YANLIŞ"

Öte yandan, Surrey'deki kadın sığınma evinin yöneticisi Charlotte Kneer, programı sert biçimde eleştirdi. Kneer'e göre polisin aile içi şiddet olgusuna yaklaşımı yanlış.

“İnsanların tehlikede olduğu bir durumda polis harekete geçer, kör bıçak vermez” diyen Kneer, sözlerine şöyle devam etti: "Şiddeti uygulayan kişi, çekmecede ‘kullanışlı' bir bıçak bulamazsa, kendine başka bir araç bulur. Bu araç bir oklava bile olabilir."

 

Haber Ara