Dolar

32,1922

Euro

34,9672

Altın

2.407,92

Bist

10.400,48

İngiliz İşçi Parti lideri, IŞİD'li Begüm'e sahip çıktı

Başta ABD olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin, Suriye’deki savaşa katılan IŞİD üyelerinin ülkelerine geri dönmesine karşı çıkarken; İngiliz İşçi Partisi ise, IŞİD’lilere sahip çıktı. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Zamima Begüm'ün ülkeye dönmesinin hakkı olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-22 20:41:57

İngiliz İşçi Parti lideri, IŞİD'li Begüm'e sahip çıktı

 

Suriye'deki savaşa katılan yabancıların ülkelerine geri dönmeleri konusunda tartışmalar yaşanırken; başta ABD ve bazı Avrupa ülkelerin aksine İngiltere, IŞİD'lilere sahip çıktı.

İngiltere, 15 yaşındayken IŞİD'e katılan Şamima Begüm'ün vatandaşlığını geçtiğimiz günlerde iptal etmişti. İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn yaptığı açıklamada, Begüm'ün ülkeye dönmesinin hakkı olduğunu söyledi.

‘BEGÜM ÜLKEYE DÖNMELİ'

Begüm'ün vatandaşlığının İçişleri Bakanı Sajid Javid'in açıklamasıyla iptal edildiğinin hatırlatılması üzerine Jeremy Corbyn, "aşırılık" cevabını verdi. Corbyn, 19 yaşındaki genç kadının "sorularla yüzleşmek için ülkeye dönmesi gerektiğini" vurguladı.

Begüm'ün önceki gün Sky New'e yaptığı röportajda değişmeye istekli olduğu İngiliz siyasetçilerden merhamet çağrısında bulunduğu belirtiliyor.
İngiltere vatandaşlığı kişinin başka bir ülkenin vatandaşlığı için uygun şartları sağlıyorsa iptal edilebiliyor. Begüm'ün annesinin Bangladeş vatandaşlığı olması sebebiyle resmi makamlar Begüm'ün Bangladeş vatandaşı olabileceğini düşünüyor. Fakat Bangladeş Dışişleri Bakanlığı Begüm'ün Bangladeş vatandaşı olmadığını ve ülkeye kabul edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

‘VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMAMALI'

İngiliz İşçi Partisi lideri Corbyn, "Begüm'ün kesinlikle İngiltere'ye dönmeye hakkı var. Döndüğünde, yaptıkları ile ilişkili olarak kesinlikle cevaplaması gereken pek çok soru olacak. Bu şartlarda sorulama sonrası işlem yapılır ya da yapılmaz. Ama İngiltere'de doğan birini vatandaşlıktan çıkarmayı çok aşırı bir hareket olarak görüyorum" dedi.

Haber Ara