Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

İngiliz doktorlar: Ya hekimliği bırakırız ya da ülkeyi terk ederiz!

Birleşik Krallık Doktorlar Birliği (DAUK), Sağlık Bakanı Therese Coffey'e acil önlem alınmasını talep eden bir mektup yazdı. Pratisyen hekimlerin endişelerinin giderilmemesi halinde “hekimliği bırakmaya, NHS'den ayrılmaya veya ülkeyi terk etmeye” neden olacağı konusunda uyardı

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-21 12:45:12

İngiliz doktorlar: Ya hekimliği bırakırız ya da ülkeyi terk ederiz!

İngiliz doktorlardan: Ya hekimliği bırakırız ya da ülkeyi terk ederiz!

Birleşik Krallık Doktorlar Birliği (DAUK), Sağlık Bakanı Therese Coffey'e acil önlem alınmasını talep eden bir mektup yazdı. Bununla birlikte pratisyen hekimlerin endişelerinin giderilmemesi halinde “hekimliği bırakmaya, NHS'den ayrılmaya veya ülkeyi terk etmeye” neden olacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

 

 

Sağlık çalışanlarının Türkiye'de yaşadığı sıkıntıların bir benzeri İngiltere'de de oldu. Birleşik Krallık'ta görev alan doktorlar seslerini yükselterek harekete geçtiler.

Ülkede en büyük sıkıntılardan biri pratisyen hekim sayılarının her geçen gün azalması. Ancak buna karşılık randevular oldukça yoğun ve bu da sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı yaratıyor.

Birleşik Krallık Doktorlar Birliği'nin (DAUK) sekiz üyesinin imzasıyla Sağlık Bakanı Therese Coffey'e iletilen mektupta, Temmuz ayında intihar eden iki çocuk annesi Dr. Gail Milligan'ın ölümü vurgulandı.

Dr. Milligan'ın kocası, "İşinin dayanılmaz baskısı nedeniyle sona ulaştı." iddia etmişti.

Mektupta da "Pek çok pratisyen hekim kendi canına kıyamaz, ancak onun ölümü mesleğin dikkatini çektiğimiz amansız strese bir kez daha çekti.” denildi.

Mektupta Birleşik Krallıktaki doktorların çalışma şartlarının ağırlığından bahsedilirken, 10 yıl içinde pratisyen hekimlerin yarısının ya emekli olacağı ya da hekimliği bırakacağına yönelik anketlerin büyük yankı uyandırdığı hatırlatıldı.

 

Haber Ara