Dolar

32,1509

Euro

35,1099

Altın

2.527,54

Bist

10.643,58

İngiliz askerleri, Jeremy Corbyn'i hedef tahtası yaptı

İngiliz askerlerin Afganistan'da bir atış eğitimi sırasında İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in fotoğrafını hedef yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-03 12:50:32

İngiliz askerleri, Jeremy Corbyn'i hedef tahtası yaptı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İngiltere Ordusu'nda görev alan askerler üniformalı bir şekilde atış yaparken, hedef tahtasına İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in fotoğrafını yerleştirdi. Askerlerden bazılarının bu anları kaydetmesi ve Instagram'da paylaşmasıyla konu sosyal medyada yayıldı.

Twitter'da Sky News Savunma ve Güvenlik muhabiri Alistair Bunkall da videoyu paylaştı ve çekim yapılan yerin Afganistan, Kabil olduğunu söyledi.

Sosyal medya ordular için birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Dünyanın birçok yerinde askerler görev sırasında kayda aldıkları görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşıyor ve bu durum hem güvenlik hem ciddiyet açısından tartışmalara sebep oluyor.

İŞTE O VİDEO



​BAKANLIK: KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ

Savunma Bakanlığı görüntüleri kınadı ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sosyal medyada dolaşan videonun farkındayız. Bu davranış kesinlikle kabul edilemez ve ordunun beklenen yüksek standartların bir hayli altında kalıyor. Geniş çaplı soruşturma başlatıldı" denildi.

İşçi Partisi'nden Alex Sobel konuyu parlamentoya taşıdı ve Savunma Bakanı Gavin Williamson hakkında soru önergesi verdi. Sobel, ayrıca videonun orijinal olduğuna dair bir kuşku olmadığını da belirtti.

TEPKİ GELİNCE 'SAHTE' DEDİ

Eski bir asker olan ve videoyu yayanlar arasında yer alan Trevor Coult, Twitter'dan paylaştığı mesajda Afganistan'daki deneyimlerini yazmış ve "İşçi partisi lideri için iyi görünmüyor" ifadelerini paylaşmıştı.

Coult, gelen tepkilerin ardından videonun sahte olduğunu, görüntülerle oynandığının iddia etmişti.

 

Haber Ara