Dolar

32,3024

Euro

34,8009

Altın

2.408,21

Bist

10.253,18

IGGÖ Başkanı Vural’dan, Bellen'e mektup: Başörtüsü yasağını onaylama!

Avusturya İslam Toplumu Başkanı (IGGÖ) Ümit Vural, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’e yazdığı mektupta başörtüsü yasağı ile alakalı yasa tasarısını imzalamamasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-09 10:37:22

IGGÖ Başkanı Vural’dan, Bellen'e mektup: Başörtüsü yasağını onaylama!

buyuk_122

Avusturya'da yaşayan yaklaşık 700.000 müslümanı temsil eden Avusturya İslam Toplumu (IGGÖ) Başkanı Ümit Vural, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'e yazdığı mektupta, yaklaşık iki hafta evvel dağılmış olan ÖVP-FPÖ hükümetinin onaylanması için Cumhurbaşkanlığına sunduğu ilkokullarda kız çocuklarının başlarını örtmelerini yasaklayan önergeyi imzalamamasını talep etti. 

Başkan Ümit Vural, öncelikle dağılan hükümetin ardından oluşması muhtemel siyası çıkmazı çok iyi yönettiği için Van der Bellen'e teşekkür ederken, ülkenin bekasını yakından ilgilendiren durumu sorumluluk bilincinde oluşturulan hükümet nezdinde tebrik etti. 

Vural, Alexander Van der Bellen'in yaşanan süreçte sıklıkla dile getirdiği ''Çok iyi işleyen ve içeriğinin her durum için titizlikle hazırlanmış bir anayasamız var'' açıklamasına vurgu yaparak; ''Sizinde belirttiğiniz gibi güçlü bir anayasaya sahibiz ve bu güçlü anayasaya aykırı olan, ülkede yaşayan azınlıkları hedef alan söz konusu başörtüsü yasağı yasa tasarısını bu vesile ile imzamayacağınızı ümit ediyorum'' diye yazdı.

Başkan Vural mektubun devamında Van der Bellen'e; ''Daha önceki bir demecinizde 'Her kadın giyim konusunda kendi karar vermekte hürdür' demiştiniz. Bu demecinizi ülkede yaşayan Müslümanlar olarak takdir ediyor sözlerinize harfiyen katılıyoruz. Müslüman bir kız çoçuğunun belki annesi, belki ablasını örnek alarak da olsa başını örtmek istemesinde ne gibi bir sakınca olabilir? Bu vesile ile ırkçı ve ötekileştirici bir yasayı onaylamayacağınızı biliyorum. Tarafınızca oluşturulan yeni hükümet ile söz konusu hassas konuları istişare etmek ve müslüman ailelerinde katılımlarıyla değerlendirmelerde bulunmak adına her türlü davete ve ortak çalışmalara hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz'' dedi. 

Başkan Ümit Vural mektubunu; ''Daha öncede şahsınızın belirttiği, gibi zarif ve harika bir şekilde hazırlanmış avusturya anayasası düşüncenizde hemfikirim. Bu nedenle bu muhteşem anayasada geçen bir maddeye değinmeden geçmek istemiyorum. Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, felsefi inanç, din ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiç bir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz'' sözleri ile bitirdi.
 

Haber Ara