Dolar

32,2790

Euro

34,7372

Altın

2.393,98

Bist

10.247,75

İbranice yayın yapan nziv.net haber sitesi: Rusya, Suriye’de savaşmak için paralı asker topluyor!

İbranice yayın yapan nziv.net haber sitesi, Rusya’nın Suriye bataklığında daha fazla askerini kaybetmemek için, güvenlik şirketlerini devreye sokarak paralı asker topladığını öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-02 14:53:21

İbranice yayın yapan nziv.net haber sitesi: Rusya, Suriye’de savaşmak için paralı asker topluyor!

İbranice yayın yapan nziv.net haber sitesi, Rusya'nın Suriye bataklığında daha fazla askerini kaybetmemek için, güvenlik şirketlerini devreye sokarak paralı asker topladığını öne sürdü.

Rusya'nın yavaş yavaş Suriye bataklığında doğru sürüklendiğini öne süren nziv.net, Moskova'nın Suriye'deki kara savaşlarında kendi askerlerinin ölümünü önlemek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını, ancak Kuzeydeki muhalif savaşçıların son saldırıları karşısında kayıplar vermesinin Rusya'yı harakete geçirdiğini belirtti.

İdlib'teki muhalif savaşçılar karşısında zorlanan Rusya'nın, daha fazla askerini kaybetmemek için Rus ve Doğu Avrupalı savaşçılar ithal etmek zorunda kaldığı belirten nziv.net, 5 Rus güvenlik şirketinin bu konuda devreye girdiğini öne sürdü.

Bu arada bir Rus gazetesi, geçen Haziran ayında, Humus'un banliyölerinde Tadmor bölgesinde gerçekleşen bir saldırıda 3 paralı Rus askerininin öldürüldüğünü doğruladı.

Rus Novaya Gazeta gazetesine göre, öldürülen 3 paralı Rus askeri, 'Shit Güvenlik Şirketi' ile ilişkili…

Suriye makamlarından Rus ordusuna gönderilen bir belgede Shit Güvenlik Şirketi'nin Rusya'da resmen tescilli olmadığını ancak Rusya dışındaki milisleri savaşmak için paralı askere toplayan, "Wagner, Vega, Slav ve Moran" şirketlerine yakın olduğunu söyledi.

Haber Ara