Dolar

32,3030

Euro

34,7154

Altın

2.380,36

Bist

10.276,88

Hulusi Akar'dan NATO değerlendirmesi: Terörle mücadele konusunda yalnız bırakıldık

Londra'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Akar 'Nihai noktada mutabakat sağlanamadı. Terörle mücadele konusunda yalnız bırakıldık' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-06 20:13:42

Hulusi Akar'dan NATO değerlendirmesi: Terörle mücadele konusunda yalnız bırakıldık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar MİLGEM savaş sistemleri imza töreninde konuştu.

NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmede bulunan Akar, "Nihai noktada mutabakat sağlanamadı. Terörle mücadele konusunda yalnız bırakıldık" dedi.

Akar, "Kimi çevrelerin, ulusal güvenliğimiz için attığımız adımları NATO ittifakını hiçe saydığımızın kanıtı olarak gösterme çabası mantık dışı" ifadeleri kullandı.

Türkiye'nin NATO içinde yükümlülüklerine bağlı olduğunun altını çizen Bakan, "Hem mali katkılarımız hem kahraman askerlerimizin çabalarıyla bu yükümlülüğümüzün arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Akar, S-400 konusunda ise "Biz F35'leri almak istiyoruz. Eğer olmuyorsa alternatifleri değerlendiririz. Ama nihai anacımız kendi savaş uçağımızı yapmak. Patriot'u istedik vermediler S-400'ü değerlendirdik. Ayrıca yerli olarak Hisar projesi çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

"MÜTTEFİKLERİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKTI"

Akar, 1 Aralık'ta NATO'nun 70. kuruluş yıl dönümüne denk düşen Londra toplantısı öncesi Euronews'de yayınlanan makalesinde de aynı noktalara vurgu yapmıştı.

Makalenin ayrıntılar için fotoğrafa tıklayınız:

1_250

Haber Ara