Dolar

32,3621

Euro

34,7120

Altın

2.434,71

Bist

9.992,13

Hollanda Ukrayna'ya F16 gönderiyor

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ukrayna'ya 18 adet F-16 savaş uçağının gönderileceğini duyurdu.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-23 18:19:04

Hollanda Ukrayna'ya F16 gönderiyor

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından paylaştığı sosyal medya gönderisinde, ülkesinin Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya destek verme kararlılığını teyit etti. Rutte, jetlerin teslimatı için gerekli izinlerin ve Ukrayna'daki altyapı kriterlerinin yerine getirilmesinin beklendiğini belirtti.

Ancak, teslimat için net bir tarih verilmedi. Ayrıca, görüşmede AB Konseyi'nin Ukrayna ile üyelik müzakerelerini başlatma kararı da ele alındı. Rutte, gelecek yıl yapılacak olan olağanüstü zirvede Ukrayna'ya 50 milyar avroluk mali yardım konusunda çaba göstereceklerini ifade etti.

Zelenskiy ise Rutte'ye teşekkürlerini ileterek, hızlı bir şekilde 50 milyar avroluk mali yardımın sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Ukrayna, Rusya ile yaşadığı çatışma nedeniyle Batılı ülkelerden uzun zamandır savaş uçakları talep ediyordu. Danimarka, Hollanda, Norveç ve Belçika daha önce Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı temin edebileceklerini açıklamıştı. ABD ise kendi üretimi olan F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesi için Hollanda ve Danimarka'ya onay vermişti.

Son olarak, Romanya'da Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitimi verecek bir merkezin kasım ayında açıldığı biliniyor.

Haber Ara