Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Hollanda Savcılığı IŞİD'lilerin ülkede yargılanmasını istiyor

Hollanda Savcılığı, hükümetin iş birliği yapmayı reddetmesine rağmen IŞİD'lilerin ülkeye getirilip yargılanmasını istiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-24 16:12:07

Hollanda Savcılığı IŞİD'lilerin ülkede yargılanmasını istiyor

NRC gazetesinde çıkan haberde, savcılığın, hükümet iş birliği yapmayı reddetse de 29 IŞİD'lilerin ülkeye getirilip yargılanması için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Haberde, başvurunun Adalet ve Güvenlik Bakanlığı tarafından doğrulandığı, bu sayının birkaç ay içinde 10'dan 29'a çıktığı bildirildi.

Bu IŞİD'lilerin Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda ya da hapishanelerde kalan Hollanda vatandaşları olduğu kaydedildi.

Hollanda Savcılığında görev yapan bir basın sözcüsü, gazeteye yaptığı açıklamada, savcılığın hedefinin bütün IŞİD'lileri ülkede yargılamak olduğunu aktararak, "Bu ancak insanlar kamplardan alınıp Hollanda adaleti karşısına çıkarıldıklarında olur. Bu yüzden bakanlığa bunun için başvuruda bulunduk." ifadesini kullandı.

HOLLANDA'DA KOALİSYON İKİYE BÖLÜNDÜ

Kamu yayın kuruluşu NOS'ta geçen hafta yayımlanan haberde, koalisyon ortaklarından Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) ile Hristiyan Demokratlar Birliğinin (CDA), IŞİD'lilerin Suriye'de kalıp orada yargılanmasını istediği, Demokratlar 66 (D66) ile Hristiyan Birlik Partisinin (CU) ise ülkeye getirilip yargılanması taraftarı olduğu belirtilmişti.

Adalet ve Güvenlik Bakanı Fred Grapperhaus, geçen hafta koalisyon toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, hükümetin IŞİD'lilerin Suriye'de kalıp orada yargılanması taraftarı olduğunu kaydetmişti.

 

Haber Ara