Dolar

32,2003

Euro

35,0149

Altın

2.503,81

Bist

11.051,03

Hintli yazar Arundhati Roy: ABD haydut devlet tanımına mükemmel şekilde uyuyor

Hintli yazar Arundhati Roy, ABD’nin haydut devlet tanımına mükemmel bir şekilde uyduğunu belirterek, “Şimdi de aynı eski korku taktikleri ve nükleer silahlarla ilgili aynı eski sahte haberlere başvurarak İran'ı bombalaya hazırlanıyor. Bu şimdiye kadar yapmış olduğu en büyük hata olacak” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 11:20:56

Hintli yazar Arundhati Roy: ABD haydut devlet tanımına mükemmel şekilde uyuyor

buyuk_31

‘Küçük Şeylerin Tanrısı' adlı romanıyla Booker Ödülü'nü kazanan, savaş karşıtı Hintli yazar Arundhati Roy, geçen pazar gecesi, New York Harlem'deki dünyaca ünlü Apollo Tiyatrosu'nda PEN Dünya Sesleri Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmasını bir ‘alıntı' ile başladı.

Roy, “Bu son birkaç yıl boyunca, kazandığı savaşlar ve keyfi olarak yeniden düzenlediği uluslararası anlaşmalar, ABD Hükümeti'nin kendi haydut devlet tanımına mükemmel şekilde uyuyor. Ve şimdi, aynı eski korku taktikleri ve nükleer silahlarla ilgili aynı eski sahte haberlere başvurarak, İran'ı bombalaya hazırlanıyor. Bu şimdiye kadar yapmış olduğu en büyük hata olacak” dedi.

Yazar Roy'un yaptığı konuşma ABD basınında büyük yankı buldu. Araştırmacı gazeteci ve yazar Amy Goodman, 'democracynow.org' adına, Hintli yazar Roy'la kısı bir söyleşi gerçekleştirdi.

AMY GOODMAN : Dün gece, Harlem'in tarihi Apollo Tiyatrosu'nda ateşli bir adres verdiniz. Verdiğiniz adres Arthur Miller'a Konuşma Yazma Özgürlüğü olarak adlandırıldı ve “Edebiyat için bir yer” adını verdiniz. Bunu biraz bizimle paylaşır mısınız?

ARUNDHATI ROY : Kapitalizmin berbat savaşları ve yaptırdığı açgözlülük, gezegeni tehlikeye attı ve onu mültecilerle doldurdu. Bunun suçu, büyük ölçüde ABD hükümetinin omuzlarına dayanıyor.

Afganistan'ı işgal ettikten on yedi yıl sonra, sadece Taliban'ı devirmek amacıyla Afganistan'ı taş devrine götürecek bir bombalama yaptıktan sonra, ABD hükümeti aynı Taliban'la tekrar görüşmeye başladı. Arada, Irak, Libya ve Suriye'yi tahrip etti. Yüz binlerce insan hayatını savaş ve yaptırımlara kaptırdı. Bütün bir bölge kaosa sürüklendi, antik şehirler yıkıcı savaşın tozları altında kayboldu.

Issızlık ve molozların arasında DAEŞ adında bir canavarlık doğdu. Amerika'nın savaşlarıyla, hiçbir ilgisi olmayan sıradan insanları ayrım gözetmeden öldürerek dünyaya yayıldı.

Bu son birkaç yıl boyunca, yaptığı savaşlar ve keyfi olarak yeniden seçtikleri uluslararası anlaşmalar göz önüne alındığında, ABD hükümeti, kendi haydut devlet tanımına tam olarak uyuyor.

Ve şimdi aynı eski korku taktiklerini, aynı yorgun yalanları ve nükleer silahlarla ilgili aynı eski sahte haberleri göz önüne alarak, İran'ı bombalamak için hazırlanıyor. Bu şimdiye kadar yapmış olduğu en büyük hata olacak.

Kaynak: democracynow.org

Haber Ara