Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hindistan İsrail'in izinden gidiyor

Hindistan'da yaşayan Müslümanları dışlayan ve düşmanlaştıran uygulamalar hüküm sürüyor. İsrail'in Filistinlilere yaptığına benzer şekilde devam eden zulüm nedeniyle bölge Müslümanlarının canları ve malları güvenlik altında olmaktan çıktı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-18 15:59:11

Hindistan İsrail'in izinden gidiyor

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin göreve geldiği tarihten bu yana Müslümanlar için giderek şiddetlenen süreci İsrail'in Filistinli Müslümanlara yaptığına benzetti.

HİNDİSTAN İSRAİL'İN İZİNDEN GİDİYOR

Soykırımcı İsrail'in sadık destekçisi Hindistan, ülkedeki 300 milyon Müslümanı Filistin modeliyle tecrit etmeye çalışıyor.

Modi yönetiminin meclisten geçirdiği yeni vatandaşlık yasası, 31 Aralık 2014 tarihinden önce Afganistan, Bangladeş ve Pakistan'dan Hinduların çoğunlukta olduğu Hindistan'a kaçan Hindular, Parsiler, Sihler, Budistler, Jainler ve Hıristiyanlar için hızlı bir vatandaşlık yolu sağlıyor. Yasa, her üç ülkede de çoğunlukta olan Müslümanları kapsamıyor.

Yeni Delhi hükümeti, uygun olanların çevrimiçi bir portal aracılığıyla Hindistan vatandaşlığı için başvurabileceklerini bildirdi.
Ve tabii bu yeni "yerleşimcilere" İsrail'de olduğu gibi, ev toprak lazım değil mi?

Geçtiğimiz sonbaharda gittiğim Hindistan'da görüştüğüm Müslümanlar hayatların zaten zor olduğunu anlatmışlardı. Şimdi önlerinde daha sıkıntılı bir dönem var.

Ülkedeki sosyalistler yasaya sıkı muhalefet ediyorlar. Tıpkı Müslümanlar gibi bir dönem hedefte olan Sih'ler de yasa kendilerine ayrıcalık tanımasına rağmen "insan hakları ihlali" uyarısı yapıyorlar.

Hindistan için dayanışma zamanı.

Haber Ara