$

Dolar

48,0929

Euro

56,1753

£

Sterlin

65,6574

Frank

59,9658

Gram Altın

7.179,7900

Bitcoin

3.806.440

$

Dolar

48,0929

Euro

56,1753

£

Sterlin

65,6574

Frank

59,9658

Gram Altın

7.179,7900

Bitcoin

3.806.440

Dünya

Heniye, Filistinli grupları Kahire'de acil buluşmaya davet etti

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniye, ABD tarafından hazırlanan 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı ortak tavır belirlemek için bütün Filistinli grupları, Mısır'ı başkenti Kahire'de buluşmayı teklif etti.

27.01.2020 - 09:50
hursitakyil
Heniye, Filistinli grupları Kahire'de acil buluşmaya davet etti
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniye, Yüzyılın Anlaşması'nı reddettiğini, onun savaş olarak algılanması gerektiğini, Filistinlilerin ona başvurmalarının haram olduğunu ifade etti.

Heniye yaptığı açıklamada; "Filistin bizim vatanımız ve toprağımızdır. Ümmetin en kıymetli incisidir. Pazarlık veya alışveriş kabul etmez" dedi.

Heniye, bir yol belirlemek, işlerin dizginlerini ele almak ve Kudüs'ü, harem beldeyi ve dokunulmazları koruma konusunda ortak bir çizgide birleşmek için başta Fetih olmak üzere bütün Filistin gruplarıyla Kahire'de bir araya gelmeye hazır olduklarını söyledi.

Heniye; "Bu oyunun yürümeyeceğini, yeni emperyalizmin saldırısının yenilgiye uğrayacağını, vatanın zafer kazanacağını ve saldıranların başarısız olacağını seslerimizi yankılandırarak açıklamalıyız" dedi.

ABD Başkanı Trump, İsrail işgal yönetiminin başbakanı Netanyahu'yla siyonist siyasetin başını çekenlerden Mavi - Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz'ı Amerika'ya davet ettiği Salı (yarın) gününden önce Ortadoğu Sorununun Çözüm Planı olarak isimlendirdiği ve Yüzyılın Anlaşması olarak sunulan anlaşma planını açıklayabileceklerini söylemişti.

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesi de dün yayınladığı bir haberde planın Filistinliler tarafından reddedileceği için dört yıllık bir hazırlık aşamasının olacağı iddiasında bulunmuştu.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın