Dolar

32,5259

Euro

34,8874

Altın

2.431,98

Bist

9.915,62

Hatay Valisi açıkladı: İdlib'de şehit sayısı 22'ye yükseldi

Hatay Valisi, İdlib'deki şehit sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-28 00:33:54

Hatay Valisi açıkladı: İdlib'de şehit sayısı 22'ye yükseldi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İdlib'de gerçekleştirilen saldırı sonrasında ikinci bilgilendirme açıklaması geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, şehit sayısının yükseldiğini açıkladı.

ŞEHİT SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'deki saldırı sonrasında şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

Vali Doğan, AFAD İl Müdürlüğü binasında, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İdlib'de Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 22'ye çıkmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili her türlü tedavi hastanelerimizde devam etmekte. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemşehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Sağlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. Yaralılarımızla ilgili bilgilendirmeleri zaman içerisinde tekrar kamuoyuyla paylaşacağım. Tekrar milletimizin başı sağ olsun."

"TÜM ASKERLER SINIRIN BU TARAFINA GEÇİRİLDİ"

Doğan, bir gazetecinin, "Askerlerimizin göçük altında olduğu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceği iddiaları var" şeklindeki sorusu üzerine, "Şu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir" yanıtını verdi.

VALİ DOĞAN'IN İLK AÇIKLAMASI

Vali Rahmi Doğan, ilk açıklamasında şunları kaydetmişti:

AĞIR YARALILAR VAR

"Yaralılarımız, ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğim."

KAN İHTİYACI YOK

Doğan, hastanelerde yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, "Tüm tedbirler alınmıştır, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını bekliyorum ve hastanelerin etrafında herhangi bir yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum" diye konuştu.

Haber Ara