Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Haşdi Şabi komutanı Bağdat'ta öldürüldü; ABD'den açıklama

Irak'ın başkenti Bağdat'ta İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-07 23:23:39

Bağdat'ın doğusunda Şiilerin yoğun yaşadığı Meştel bölgesinde İran destekli silahlı grup olan Haşdi Şabi komutanı Saadi'nin kullandığı araç hava saldırısıyla hedef alındı.

Araçta bulunan Saadi'nin saldırıda öldüğü kaydedildi.

Olay yerinde toplanan bölge halkından bir grup, "Amerika'ya hayır" sloganları attı.

İtfaiye araçlarının geldiği bölgede Irak güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri alırken sosyal medyada yayımlanan görüntülerde hedef alınan aracın alevler içinde kaldığı görüldü.

ABD'DEN AÇIKLAMA

Irak hükümetinden konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD güçlerinin, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Irak'ta 21.30 sularında tek taraflı bir saldırı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda, bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Ketaib Hizbullah komutanının öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırıda sivil zayiat veya kayıp olduğuna dair bir belirti olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD'nin askerlerini korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceği bildirildi.

Haber Ara