Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hamas'tan kendini ateşe veren askerle ilgili açıklama

Hamas, Gazze'de gerçekleştirilen 'soykırıma' karşı çıkmak amacıyla İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe veren askerin ölümünden ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 08:35:53

Hamas'tan kendini ateşe veren askerle ilgili açıklama

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında Siyonist yapıyı (İsrail'i) destekleyen politikası nedeniyle ABD Hava Kuvvetleri pilotu Aaron Bushnell'in ölümünden tamamen ABD Başkanı Biden yönetimi sorumludur." ifadesi yer aldı.

"HAYATINI FEDA ETTİ"

Bushnell'in Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik "Siyonist katliamlara ve etnik temizliğe" ışık tutmak için "hayatını feda ettiği" değerlendirmesine yer verilen açıklamada, Bushnell'in ailesi ve dostlarına taziye ve dayanışma dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Biz, İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak, adı insani değerlerin ve ezilen Filistin halkının içinde bulunduğu kötü durumun savunucusu olarak ölümsüzleştirilen ABD'li pilot Aaron Bushnell'in ailesi ve arkadaşlarıyla en içten taziyelerimizi ve tam dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.

ABD yönetimi ve onun adaletsiz politikaları yüzünden acı çekenler; tıpkı 2003 yılında Bushnell'in ülkesinin hükümetine bu saldırıyı engellemesi için baskı yapmak üzere parasını hayatıyla ödediği Refah'ta Siyonist bir buldozerin altında ezilen ABD'li aktivist Rachel Corrie gibi. O, katil Siyonist ordusunun saldırısını, katliam ve ihlallerde bulunmasını engellemişti.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Filistin halkımıza karşı yürütülen soykırım saldırılarında Nazi Siyonist varlığını destekleyen politikası nedeniyle, Gazze'deki halkımıza karşı katliamları ve Siyonist soykırımı protesto için canını feda eden Aaron Bushnell'in ölümünün tüm sorumluluğunu taşıyor.

Kahraman pilot Aaron Bushnell, Filistin halkımızın ve dünyanın özgür insanlarının anısına ölümsüz olacak ve halkımızla ve onların haklı davasıyla küresel insani dayanışma ruhunun bir sembolü olarak kalacaktır.

Pilot Bushnell'in hayatına mal olan trajik olay, ülkelerinin insanlarımızın öldürülmesine ve soykırımına katkıda bulunan politikasını ve hükümetlerinin küresel insani değerleri ihlal etmesini reddeden ABD'deki insanlar arasında Nazi varlığının ve liderlerinin ceza ve hesap verme sorumluluğundan muaf tutulanlara karşı büyüyen öfkenin bir ifadesidir."

ABD'Lİ ASKER İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMINI PROTESTO İÇİN KENDİNİ YAKTI

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim.", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." dedikten sonra başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Kamuflaj elbisesi içindeki Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Haber Ara