Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Hamas: Saldırıda 5 Hamas üyesi öldürüldü

Hamas, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'da müzakere heyetine düzenlediği suikast girişiminde 5 üyesinin şehit olduğunu duyurdu.

3 Ay Önce Güncellendi

2025-09-09 21:20:42

Hamas: Saldırıda 5 Hamas üyesi öldürüldü

Hamas, İsrail'in saldırısını ‘alçak bir suç, açık bir saldırı ve tüm uluslararası yasaların ihlali' olarak nitelendirerek, müzakere heyetinin hedef alınmasında başarısız olunduğunu ancak 5 üyesinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hamas'ın açıklamasında, “Müzakere heyetinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın son teklifini tartıştığı bir anda hedef alınması, Netanyahu ve hükümetinin herhangi bir anlaşmaya varmak istemediğini, aksine tüm fırsatları sabote etmeye çalıştığını ve uluslararası çabaları boşa çıkarmak istediğini hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymaktadır. Bu tavır, Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirlerin hayatını, ülkelerin egemenliğini ve bölgenin güvenliği ile istikrarını hiçe saymaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca, ABD yönetimi de ‘işgale verdiği sürekli destek' nedeniyle saldırının sorumluluğuna ortak olduğu kaydedildi.

DGA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara