Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hamas'ın ateşkes için 'Türkiye' şartını İsrail kabul etmedi

Hamas ile İsrail arasında Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Gazze müzakerelerinde Filistinli heyetin Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabulucu Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü talep ettiği ancak İsrail yönetiminin bunu kabul etmediği ileri sürüldü.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-19 20:14:32

Hamas'ın ateşkes için 'Türkiye' şartını İsrail kabul etmedi

Hamas ile İsrail arasında Doha'da ateşkes ve esir takası müzakereleri devam ediyor. Bu kapsamda Filistinli heyetin Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabulucu Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü istediği ancak Tel Aviv yönetiminin ise buna itiraz ettiği iddia edildi.

Uzlaşma sağlanamadı

İsrail'de yayın yapan Kanal 13'ün haberine göre, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla Doha'da müzakere edilen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasında Hamas ile İsrail arasında uzlaşılamayan birden fazla başlık var.

Hamas Türkiye ve Rusya'nın garantör ülke olmasını istiyor

Hamas'ın "Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabuluculuk görevi yürüten Katar ve Mısır'ın anlaşma için garantörlüğünü istediği", Tel Aviv'in ise buna itiraz ettiği aktarıldı.

Hamas'ın 2001'de İsrail askeri Gilad Şalit'in esir takası anlaşmasında serbest bırakılan ve daha sonra yeniden tutuklanan 48 Filistinli esirin serbest kalmasını istediği Tel Aviv'in "bunların tamamını değil bir kısmını bırakmaya razı olduğu" belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 13 binden fazla çocuk, 9 bini kadın olmak üzere yaklaşık 32 bin Filistinli yaşamını yitirdi.

Haber Ara