Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hamas: Her türlü tavsiyeye açığız

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 83. gününde yeni bir açıklamada bulundu. Hamdan, saldrıların tamamen ve kesin olarak durdurmaya yönelik her türlü tavsiyeye açık olduklarını söyledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-28 23:00:39

Hamas: Her türlü tavsiyeye açığız

Hamdan, Hamas'ın Beyrut'taki ofisinde bir basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 83 günün geride kaldığını belirten Hamdan, bu süre zarfında yaklaşık 22 bin sivilin öldüğünü, 56 bin sivilin yaralandığını, ölü ve yaralıların yüzde 74'ünün kadınlar ile çocuklardan oluştuğunu ifade etti.

"HAMAS HER TÜRLÜ TAVSİYEYE AÇIK"

İsrail ile esir takası anlaşması ihtimalini yeniden gündeme getiren Hamdan, "Hareket (Hamas), Gazze'ye yönelik tüm saldırıların tamamen ve kalıcı olarak durdurulması yönünde her türlü tavsiyeye açık. Halkımız, (savaşa) kısmi ve geçici yerine tümüyle son vermek istiyor." dedi.

Gazze Şeridi'nde İsrail tarafından öldürülen 80 Filistinlinin cesedinin kaybolduğunu dile getiren Hamdan, bu konuya açıklık getirmesi için İsrail'den cenazeleri teslim alan Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne ivedi bir şekilde açıklama yapması çağrısında bulundu.

Haber Ara