Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Haiti'de çeteler arasındaki çatışmada 10 kişi öldü

Haiti yerel basınında çıkan habere göre, başkent Port-au-Prince'in güneyindeki Petionville Mahallesi'nde iki çete arasında çatışma çıktı ve olayda taraflardan 10 çete üyesi yaşamını yitirdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-19 09:10:33

Haiti'de çeteler arasındaki çatışmada 10 kişi öldü

Haiti yerel basınında çıkan habere göre, başkent Port-au-Prince'in güneyindeki Petionville Mahallesi'nde iki çete arasında çatışma çıktı ve olayda taraflardan 10 çete üyesi yaşamını yitirdi. Haiti Polis Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin olayla bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre, çetelerin neden olduğu şiddet yüzünden 8-14 Mart tarihleri arasında başkentteki evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısı 16 bin 947'ye ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde Haiti Başbakanı Ariel Henry'nin istifasını talep eden silahlı çeteler, Port-au-Prince ile Croix des Bouquets bölgesi yakınlarında bulunan iki cezaevine, 2 ve 3 Mart'ta silahlı saldırı düzenleyerek güvenlik güçleriyle çatışmıştı. Bu çatışmalar sırasında yaklaşık 4 bin mahkum hapishaneden firar etmiş ve 12 kişi hayatını kaybetmişti. Hükümet, hapishaneden kaçanların yakalanması için 4 Mart'ta 72 saatlik olağanüstü hal ilan etmiş ve belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı getirmişti. Bu süre daha sonra 7 Mart'ta 1 ay daha uzatılmıştı.

Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden biri olan Haiti, çetelerin neden olduğu şiddet döngüsü ve iktidar boşluğuyla mücadele ederken ekonomik çöküşün eşiğinde bulunuyor. Uzun süredir siyasi, ekonomik ve güvenlik krizleri gibi temel sorunlarla mücadele eden Haiti'nin 11 milyondan fazla nüfusu, kıtlık tehdidi altındadır.

Haber Ara