$

Dolar

48,2993

Euro

55,9796

£

Sterlin

65,2865

Frank

59,4457

Gram Altın

6.715,8200

Bitcoin

3.742.461

$

Dolar

48,2993

Euro

55,9796

£

Sterlin

65,2865

Frank

59,4457

Gram Altın

6.715,8200

Bitcoin

3.742.461

Dünya

Hafter güçleri sivillere saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hafter'e bağlı uçaklar, ülkenin güneybatısında yer alan Merzuk kentine hava saldırısı düzenledi.

05.08.2019 - 10:58
duyguyildirim
Hafter güçleri sivillere saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Libya medyasında yer alan haberlere göre, Hafter'e bağlı savaş uçakları, ülkenin güneyindeki Merzuk kentinde Tebu kabilesinin yaşadığı El-Kale Mahallesi'ni hedef aldı. Saldırıda, 41 kişi yaşamını yitirdi, 37'si yaralandı.

Hafter güçlerinden konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Ülkenin doğusundaki silahlı lider Halife Hafter, bölgesel müttefiklerinden aldığı silah ve mühimmat desteğiyle sivil bölgeleri hedef alarak uluslararası tepkiye yol açıyor.

Hafter savaş uçakları, geçen ay başkentin doğusundaki Tecura göçmen barınağını hedef almış, bu saldırıda farklı uyruklardan 60'tan fazla düzensiz göçmen hayatını kaybetmişti.

Halife Hafter milisleri bu yıl başında Merzuk'un da içinde yer aldığı ülkenin güneyindeki Fizan bölgesine operasyon düzenleyerek, bu bölgeleri ele geçirmişti.

Bu operasyonlar sırasında Hafter güçlerinin yerel halka özellikle siyahi Tebu kabilesine karşı uyguladığı ihlaller, uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarında yer almıştı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın