Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hafter'e bağlı bir tabur asker, hükümet saflarına geçti

Libya'da Halife Hafter'e bağlı güçlerle Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler arasında çatışma devam ediyor. Son olarak Hafter'e bağlı bir tabur askerin, hükümet saflarına katıldığı ve Hafter güçlerine karşı savaştığı belirtiliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-14 11:33:36

Hafter'e bağlı bir tabur asker, hükümet saflarına geçti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri verdi. Fakat Trablus'a yaklaştığında beklemediği bir dirneişle karşılayan Hafter, o günden beri kayıplar ve kazanımlar yaşadığı günler geçiriyor.

Bu konuda yeni bir haber de sahadan geldi. Buna göre sosyal medyada dolaşan bir videoda Hafter güçlerine bağlı bir tabur asker, Ulusal Mutabakat Hükümetine katıldıklarını duyuruyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER



LİBYA'DA GERİLİM

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda bir haftada 7'si sivil 75 kişinin öldüğünü, 323 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana yaşandığı Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar sürüyor.

Haber Ara