Dolar

32,1843

Euro

34,9493

Altın

2.502,68

Bist

10.895,25

Güney Amerika ülkesi karıştı

Sosyal medya hesabı X'ten yapılan paylaşımda, Ekvador Devlet Başkanı Noboa'nın ülkede 'Silahlı İç Çatışma Hali' ilan ettiklerini vurgulayarak, çetelerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere talimat verdiğini ve terör örgütlerinin ülkenin huzurunu bozmalarına izin vermeyeceklerini ifade ettiği belirtildi.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-10 08:38:39

Güney Amerika ülkesi karıştı

Sosyal medya hesabı X'ten yapılan paylaşımda, Ekvador Devlet Başkanı Noboa'nın ülkede "Silahlı İç Çatışma Hali" ilan ettiklerini vurgulayarak, çetelerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere talimat verdiğini ve terör örgütlerinin ülkenin huzurunu bozmalarına izin vermeyeceklerini ifade ettiği belirtildi.

Devlet Başkanı Noboa'nın organize suç örgütlerinin isimlerini sıralayarak, bu örgütlerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere tam yetki verdiği kaydedildi.

"TC Television" kanalının Guayaquil kentindeki stüdyosunun, canlı yayın sırasında silahlı kişilerce basılmasının ardından düzenlenen güvenlik toplantısı sonrasında Ekvador Silahlı Kuvvetler Ortak Komutanlığı Başkanı Jaime Vela, terör örgütlerinin artık "meşru hedefleri" olduğunu ve bu gruplarla "kesinlikle" pazarlık yapılmayacağını açıkladı.

Vela, suç örgütlerine karşı ciddi bir darbe indirildiğini belirterek, "Ulus tarihinde kanlı ve benzeri görülmemiş saldırılar gerçekleştirdiler. Onların vahşi kötülükleri cezasız kalmayacak ve girişimleri boşa çıkartılacak." dedi.

Devlet Başkanı Noboa'nın 111 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile silahlı kuvvetlere "açık" bir misyon verdiğini belirten Vela, "Bu andan itibaren her terörist askeri bir hedeftir. Geri adım atmayacağız ve müzakere etmeyeceğiz. Topraklarımızda gerçekleştirmek istedikleri istikrarsızlaştırma ve kaos eylemlerine güçlü bir karşılık vereceğiz." şeklinde konuştu.

Vela, silahlı kuvvetler ve polis teşkilatının "müşterek" mücadelesiyle ülke genelinde güvenliği yeniden sağlama sözü verdi.

Hatırlanacağı üzere, çete elebaşının hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Noboa, olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti. Bu kapsamda gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ve 60 gün boyunca OHAL kararının geçerli olacağı açıklanmıştı. Suç örgütlerinin bu süreçte çok sayıda polisi kaçırarak araçları ateşe verdiği bildirilmişti.

Haber Ara