Dolar

32,7681

Euro

35,0889

Altın

2.458,13

Bist

10.471,32

Guaido, Maduro’yu tehdit etti: Yapacağı son hata olur

ABD'nin Venezuela'daki darbe girişiminin maşası Juan Guaido, ülkeden çıkış yasağını delmesinin ardından tutuklanacağı uyarısına rağmen geri döndü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-04 20:37:49

Guaido, Maduro’yu tehdit etti: Yapacağı son hata olur

Venezuela'da ABD'nin desteğiyle tek taraflı şekilde kendini Geçici Devlet Başkanı ilan etmiş olan Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Yüksek Mahkeme'nin ülkeden çıkış yasağını ihlal ederek 22 Şubat'ta başladığı Latin Amerika turunu tamamladı.

ABD'nin seçilmiş Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için kullandığı Juan Guaido, geri dönerse tutuklanacağı uyarılarına rağmen Venezuela'ya giriş yaptı.

Kendisini 'Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıyan kıta ülkelerini ziyaret eden Guaido'yu dönüşte bir grup taraftarı karşıladı.

Yasalar ve hakkındaki yargı kararları uyarınca dönüşte tutuklanması gereken 'muhalif' lider hakkında ülkeden çıkış yasağını deldiği için 30 yıl hapis cezası istenebilir. Periscope yayını yapan Guaido ise bu durumu şöyle yorumladı: "(Maduro hükümeti) bizi kaçırırsa bu yapacağı son hatalardan biri olur."

Böylece kendisiyle eşinin tutuklanması halinde ABD'nin askeri müdahalede bulunması tehdidini alenen gündeme getirdi.

Geri dönüşüne koşut olarak taraftarlarına seferberlik çağrısı da yaptı.

Öncesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Guaido'nun güvenli geri dönüşü engellenirse ABD ile uluslararası toplumun güçlü ve önemli bir karşılıkta bulunacağına dair gözdağı vermişti.

Haber Ara