$

Dolar

46,5317

Euro

53,0139

£

Sterlin

61,4874

Frank

57,3617

Gram Altın

5.971,6800

Bitcoin

2.873.434

$

Dolar

46,5317

Euro

53,0139

£

Sterlin

61,4874

Frank

57,3617

Gram Altın

5.971,6800

Bitcoin

2.873.434

Dünya

GKRY, İsrail'den aldığı hava savunma sistemini Limasol Limanı üzerinden Ada'ya getirdi

Rum basını, İsrail tarafından GKRY'ye teslim edilen Barak MX hava savunma sistemlerinin Limasol Limanı üzerinden Ada'ya ulaştığını ve sistemlerin Baf ile Mari üslerine yerleştirileceğini öne sürdü.

12.09.2025 - 11:38
necaticeylan
GKRY, İsrail'den aldığı hava savunma sistemini Limasol Limanı üzerinden Ada'ya getirdi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Rum basını, İsrail tarafından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) Barak MX hava savunma sistemi teslimatının gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Omega televizyonu ve Cyprus News internet sitesinde yer alan haberlere göre, GKRY'nin İsrail'den aldığı Barak MX sistemleri, Limasol Limanı üzerinden Ada'ya ulaştı. Haberde sosyal medyada paylaşılan bir video da yer aldı; videoda uzun ve geniş bazı askeri araçların Limasol Limanı'ndan güvenlik önlemleri altında ayrıldığı görülüyor.

Rum yetkililer, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Rum basını, geçen yıl yetkililere dayandırdığı haberinde, 2025'in ortalarına doğru İsrail yapımı Barak MX sisteminin teslimatının yapılacağını ve bunun GKRY'nin hava savunma kabiliyetlerini önemli ölçüde geliştireceğini yazmıştı.

GKRY Savunma Bakanı Vassilis Palmas, Aralık 2024'te yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de değişen jeostratejik dengeler nedeniyle hava savunmasının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunu belirtmiş, Baf kentindeki Andreas Papandreou Hava Üssü ve Mari'deki (Tatlısu) Evangelos Florakis Deniz Üssü'ne hava savunma sistemi yerleştireceklerini ifade etmişti.

AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın