Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gazzeli babalar, çocuklarını doyurmak için kumda yiyecek toplamaya çalışıyor

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de Filistinli babalar, çocuklarına yemek götürebilmek için sahile dökülen pirinç ve bakliyat tanelerini kum ve çakıllar arasından toplamaya çalıştı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-16 20:22:20

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde temel gıdalara erişimde ciddi sıkıntı yaşayan Filistinliler, havadan indirilen ve zaman zaman hayatlarına mal olan yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde havadan indirilen yardımlardan bir kısmının denize dökülmesi bir kısmının da sahilde yere saçılması sonucu bölgeye gelen Filistinliler, gıda maddelerini kumdan toplamak zorunda kaldı.

Kum ve çakıllar arasındaki makarna, pirinç, yeşil mercimek ve çeşitli bakliyatları ramazan ayında iftarlarını yapabilmek ve çocuklarına yiyecek bir şeyler götürebilmek için toplayan babalar, bunları elekten geçirip ayıklayarak ailelerine götürmeye çalıştı.

AA muhabirine konuşan sahildeki Filistinli bir baba, uçaktan atılan yardımların denize düştüğünü ve yardımlara ulaşamadıklarını, makarna, pirinç, mercimek gibi bazı gıda maddelerinin sahile saçıldığını belirtti.

Yere dökülen yiyecekleri kum ve çakıllar arasında topladığını söyleyen Filistinli, iftar için yiyecek bir şeyler pişirecek kadar elekten geçirerek ayıklamaya çalıştıklarını ifade etti.

Haber Ara