Dolar

42,6945

Euro

50,1592

Altın

5.898,49

Bist

11.311,31

'Gazze kasabı', İsrail'in Suriye'de işgal ettiği topraklarda

Soykırım suçlusu Binyamin Netanyahu'nun Beşar Esat diktatörlüğünün devrilmesinin ardından işgal ettikleri Suriye'deki tampon bölgeye gittiği belirtildi.

1 Ay Önce Güncellendi

2025-11-19 16:40:51

'Gazze kasabı', İsrail'in Suriye'de işgal ettiği topraklarda

İsrail basınında çıkan haberde, Netanyahu'nun Aralık 2024'ten bu yana İsrail işgalinin sürdüğü Suriye'deki tampon bölgeye gittiği ifade edildi.

Netanyahu'ya Savunma Bakanı Yisrael Katz, Dışişleri Bakanı Gideon Saar ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in de eşlik ettiği kaydedildi.

Habere ilişkin Netanyahu'nun ofisinden ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Netanyahu'nun ziyaretinin İsrail ile Suriye arasında yeni bir güvenlik anlaşması için yürütülen müzakerelerin çıkmaza girdiği yönündeki haberlerin ardından gelmesi dikkati çekti.

İsrail yönetimi, Esed rejiminin devrilmesinin ardından işgal ettiği tampon bölgedeki Cebel eş-Şeyh Dağı'ndan (Hermon Dağı) çekilmeyeceğini duyurmuştu.

AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara