Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gazze'den acı görüntüler; 'Hayır Sami, beni bırakma sevgilim'

İsrail’in Gazze’deki hava saldırısında şehit eşine dakikalarca kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalışan Filistinli kadının yakarışları yürekleri sızlattı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 12:26:03

İsrail ordusunun Gazze'ye aralıksız devam eden bombardımanında yaralanarak hastaneye getirilen Filistinli bir adam, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Doktorların tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıkları Filistinli adamın eşi, kalp masajı yaparak kocasını hayata döndürmeye çalıştı.

Korku ve üzüntüyle dolu bir sesle "Hayır Sami, beni bırakma sevgilim, ya Rabbi, hayır sevgilim, kalbim, kalbim." diye yakararak eşine kalp masajı yapan Filistinli kadın, gözyaşlarına boğuldu.

Eşinin hayatta kalması için Allah'a dua eden Filistinli kadın, "Beni yalnız bırakma sevgilim, hayır sevgilim, sıkı tutun kalbim." diye yakardı.

Kocasının yaşama döneceğine dair ümidini yitiren kadın, ölen eşinin göğsüne yaslandı ve ağlamaya başladı.

Acılı kadının yakınları, onu sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştı.

GAZZE'DE SON DURUM

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 144 günden bu yana sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'de gerçekleştirdiği 11 katliam sonucu 96 kişinin öldürüldüğü, 172 kişinin yaralandığı belirtildi.

Buna göre Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 29 bin 878'e, yaralı sayısının da 70 bin 215'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Haber Ara