$

Dolar

46,4988

Euro

52,7652

£

Sterlin

61,2194

Frank

57,2224

Gram Altın

6.063,0400

Bitcoin

2.900.531

$

Dolar

46,4988

Euro

52,7652

£

Sterlin

61,2194

Frank

57,2224

Gram Altın

6.063,0400

Bitcoin

2.900.531

Dünya

Gazze'deki mahallesine döndüğünde evini harap halde buldu

İsrail'in binlerce ton bomba yağdırdığı Gazze'de evler ve binalar enkaz halinde... Filistinli İyad Kudret, ateşkes sonrası geldikleri Gazze'de ailesiyle birlikte kalmayı umduğu evlerini harabeye dönmüş halde buldu.

14.10.2025 - 18:54
Cumali Dalkılıç
Gazze'deki mahallesine döndüğünde evini harap halde buldu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Soykırım suçlusu İsrail ordusu, Gazze'den çekilmeden önce geride tamiri güç bir yıkım bıraktı. Ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Gazze'deki evlerine dönmeye başlayan Filistinli aileler, İsrail ordusunun geride bıraktığı bu yıkımla karşı karşıya kaldı.

Filistinli İyad Kudret, anlaşma sonrası geldikleri Gazze kentinde ailesiyle birlikte kalmayı umduğu evlerini harabeye dönmüş halde buldu.

Filistinli İyad, Gazze'nin güneyinde sığındıkları bölgeden döndükten sonra evini yıkılmış halde bulmanın üzüntüsünü dile getirdi. Ateşkesle birlikte daha fazla cana zarar gelmeyecek olmasına sevinen İyad, sevincinin buruk olduğunu belirtti.

İyad, savaştan önce ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiğini, şimdiyse oğluna bir pantolon bulsa sevinecek hale geldiklerini söyledi.

Savaştan sonra döndüğü evini yıkılmış halde bulan İyad, "Evet sevindik ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Evimiz yok, eşyalarımız yok. Yıkıntıların arasından evimize döndük ama evimiz de yıkılmış. Artık kan akmayacak, yine de hüzünlüyüz çünkü kalacak yerimiz yok." ifadelerini kullandı.

AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın