Gazze'de İsrail askerlerine pusu: Kassam Tugayları, İsrail Birliğini bozguna uğrattı
Kassam Tugayları, Gazze'deki İsrail piyade birliğine pusu kurdu! Ölü ve yaralılar arasında İsrail askerleri var.

Oluşturma Tarihi: 2025-05-10 07:52:16

Güncelleme Tarihi: 2025-05-10 07:56:07

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail piyade birliğine karşı komplike bir pusu kurduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, söz konusu pusunun, "Cehennemin Kapıları" adlı operasyonun ikinci aşaması olduğu belirtildi. Olayın ardından İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar olduğu ifade edildi.

PUSU, KOMPLİKE BİR STRATEJİYLE KURULDU

Kassam Tugayları, 7 Mayıs'ta Refah'taki El-Meşru Kavşağı yakınlarında gerçekleştirdiği pusuya dair Telegram üzerinden bir video yayımladı. Videoda, pusunun nasıl kurulduğu hem yazılı olarak hem de görsel olarak anlatıldı. Önce, içinde İsrail askerlerinin bulunduğu bir evin zemin katı, tanksavar mermileriyle vuruldu. Bu saldırının ardından, Kassam mensupları ile İsrail askerleri arasında çatışma başladı. Ardından, Kassam mensuplarının bir tünele doğru ilerledikleri, İsrail askerlerinin ise tuzaklanmış bir alana doğru çekildiği belirtildi.

PATLAYICILAR İNFİLAK ETTİ, ISRAİL ASKERLERİ ÖLDÜ VE YARALANDI

Pusunun kritik anı ise, İsrail askerlerinin patlayıcılarla tuzaklanmış alana gelmesiyle yaşandı. O anda patlayıcılar infilak ettirilmiş, bu saldırıda İsrail askerlerinden ölü ve yaralılar olduğu belirtilmişti. Ayrıca, bir İsrail helikopterinin ölü ve yaralıları nakletmek üzere bölgeye geldiği gözlendi.

ISRAİL'DEN AÇIKLAMA: İKİ ASKER ÖLDÜ, DÖRT ASKER AĞIR YARALANDI

İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda iki askerinin öldüğünü, dört askerinin ise ağır yaralandığını duyurdu. Bu açıklama, Kassam Tugayları'nın kurduğu pusudan sonra yapıldı.

Kassam Tugayları, 18 Mart'ta başlayan İsrail saldırılarının ardından, ateşkesi bozan İsrail'e karşı yeniden çatışmalara başlamış ve pusu kurma stratejisini devreye sokmuştu.