Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Gazze'de ateşkes ve esir takası taslağı! Mossad, savaş kabinesine sundu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kara, hava ve deniz saldırıları 118. gününde devam ediyor. İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad'ın direktörü David Barnea, Gazze'deki insanlık felaketini hafifletmek amacıyla savaş kabinesine sunulan bir taslak anlaşma ile ilgili bilgi verdi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-02-01 08:30:53

Gazze'de ateşkes ve esir takası taslağı! Mossad, savaş kabinesine sundu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kara, hava ve deniz saldırıları 118. gününde devam ediyor. İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad'ın direktörü David Barnea, Gazze'deki insanlık felaketini hafifletmek amacıyla savaş kabinesine sunulan bir taslak anlaşma ile ilgili bilgi verdi. Anlaşma, 35 günlük bir ateşkes karşılığında kadın, hasta, yaralı ve yaşlı İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içeriyor. İkinci aşamada, ateşkesin bir hafta daha uzatılabileceği ve Hamas'ın kabul ettiği kadın, çöcuk ve erkek esirlerin serbest bırakılması konusunda müzakerelerin yapılacağı öngörülüyor.

Hamas'ın ise Paris'te oluşturulan ateşkes teklifine henüz kesin onay vermediği belirtiliyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrılması veya bölünmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Savaşın devam ettiği bu süreçte, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu'ya giderek Gazze'deki durum hakkında diplomatik temaslarda bulunması bekleniyor.

 
 

Haber Ara