Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki katliamların durdurulması gerektiğini bildirdi. Görüşmede liderlerin, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri de değerlendirdiği aktarıldı. İki lider, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve Filistinlilere insani yardım ulaştırılmasının zorunluluğunu vurguladı.
"ARAP PLANI BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ"
Liderler, görüşmede "Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yönelik Arap planının, Filistin halkını içinde bulunduğu insani trajediden kurtarmak için mümkün olan en kısa sürede uygulanmasının önemini" dile getirdi.
İSRAİL ATEŞKESİ BOZDU, SALDIRILAR YENİDEN BAŞLADI
İsrail ordusu, 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesi 18 Mart sabahı bozarak Gazze Şeridi'ne yeniden saldırdı. Başlatılan saldırılarda çoğunluğu kadın, yaşlı ve çocuk olan 3 bin 509 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 909 kişi ise yaralandı.
NETANYAHU'DAN KAN DONDURAN AÇIKLAMA: TAMAMINI İŞGAL EDECEĞİZ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu. İsrail ordusunun yeni planına göre, Gazze kalıcı olarak işgal edilecek, Filistinliler güneydeki “toplama kamplarına” sürülecek.
TOPLAMA KAMPLARINDA "HAYATTA KALACAKLARI KADAR" YARDIM
İşgal planının detaylarına göre, kamplara sürülen Filistinlilere sadece “hayatta kalacakları” kadar insani yardım verilecek. İsrailli bakanlar ise Gazze'de ayakta kalan ne varsa "yıkacaklarını" ve Filistinlileri önce güneye, ardından başka ülkelere zorla göndermeyi hedeflediklerini açıkladı.
SALDIRILARIN BAŞINDAN BU YANA 53 BİN 655 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
7 Ekim 2023'ten bu yana süren İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 53 bin 655'e, yaralananların sayısı ise 121 bin 950'ye yükseldi.
Yorum Yap