Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gazze'de 103. Gün: Kassam'dan İsrail ordusuna ağır darbeler

İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'nin farklı bölgelerinde İsrail ordusuyla girilen çatışma ve düzenlenen operasyonlara ilişkin detaylı açıklamada bulundu.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-18 20:36:55

Gazze'deki İsrail soykırımına karşı direnişin 103. gününde Kassam Tugayları'nın Telegram kanalıyla paylaştığı yazılı açıklamada İsrail ordusunu hedef alan operasyonlar ve imha bilgileri paylaşıldı:

Han Yunus'un doğusunda 2 siyonist Merkava tankını, D9 tipli bir askeri buldozeri ve bir askeri personel taşıyıcı Yasin 105 mermileriyle hedef alındı.

Gazze'de El-Tuffah'ın doğusunda siyonist 2 askeri personel taşıyıcıyı Yasin 105 top mermisiyle hedef alındıktan sonra araçların etrafındaki askerlerle çatışmaya girildiği, İsrail ordusundan ölü ve yaralı verildiği kaydedildi.

Han Yunus şehrinin doğusunda bir eve daha önceden kurdukları bubi tuzağına 30 kişilik bir siyonist kuvvetin girmesinin ardından patlayıcılar infilak ettirildi.

Kassam, evin havaya uçurulması sonucunda siyonist askerlerin öldüğünü ve yaralandığını kaydetti.

Kassam, Han Yunus şehrinin güneyindeki El Batn el Samin bölgesinde Siyonist Merkava tankını ve D9 askeri buldozerini "El-Yassin 105" tanksavar füzeleri ile hedef almayı başardı.

Han Yunus şehrinin güneyindeki El Batn El Samin bölgesinde Siyonist piyade kuvvetleri anti-personel füzeyle hedef alınıp makineli tüfeklerle çatışmaya girildi, birliğin tüm üyeleri öldürüldü veya yaralandı.

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'nin doğusunda Siyonist bir asker aracı "El-Yassin 105" füzesiyle hedef alındı.

Mücahitlerimiz Gazze'nin merkezindeki Megazi kampındaki çatışma alanlarından döndükten sonra, Kudüs Tugayları ile ortak bir görev yürütmenin yanı sıra 6 Siyonist Merkava tankı ve bir asker taşıyıcısının imha edildiğini doğruladılar.

Bu sırada Siyonist buldozeri anti-tank cihazı ile imha edildi, ayrıca mücahitlerimiz birkaç bina içerisinde saklanan 4 Siyonist askeri kesken nişancinin ateşiyle hedef aldı.

Başka bir binada 7 kişilik özel kuvveti TBG mermisi ile hedef alarak sıfır mesafeden imha ettiler. Bir caminin içine saklanan başka bir işgal gücü anti-personel cihazı "Radiya" ile hedef alındı, ardından işi bitirildi. Çok sayıda ağır kalibreli havan mermisi ile saldırı bölgelerindeki düşman yoğunlaşmaları dağıtıldı.

Gazze'nin El Tuffah'ın doğusundaki Cabal el-Rayes'te "El-Yassin 105" füzesi ile Siyonist istihkam birliği taşıyıcısını tamamen imha edildi.

Gazze şehrinin kuzeybatısındaki Karama mahallesindeki bir evin içinde özel bir Siyonist kuvveti pusuya düşürdü ve onları hedef alarak bir anti-personel cihazı patlatıldı.

Gazze'nin kuzeybatısındaki Karama mahallesinde Siyonist bir tankı “El-Yassin 105” füzesiyle hedef alındı.

Gazze'nin Şeyh Rıdvan mahallesinin eteklerinde Siyonist bir piyade kuvvetini anti-personel füzeyle hedef alındı.

Gazze'nin Şeyh Rıdvan mahallesinde tankın üzerindeki Siyonist bir askerin işini bitirildi.

Han Yunus şehrinin güneydoğusundaki Ma'an bölgesinde "El-Yassin 105" füzeleriyle 2 Siyonist Merkava tankını hedef alındı.

Gazze'de sivillere yönelik Siyonist katliamlara ve Lübnan'ın güneyinde liderler ve kardeşlerine yönelik suikastlara karşılık vermek amacıyla işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Batı Celile'deki "Liman" askeri kışlası, güney Lübnan'dan fırlatılan 20 füze atışıyla bombalandı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin bölgelerine giren işgal araçları ve askerlerden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla imha edildi.

Haber Ara