Gana'nın Ashanti vilayetinde meydana gelen feci kazada yolcu otobüsü ile tanker çarpıştı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, kazada aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Kaza, Akra-Kumasi kara yolunda gerçekleşti. Kilise programından dönen Hristiyanları taşıyan otobüs ile seyir halindeki tanker çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük hasar meydana geldi. Otobüste bulunan yolculardan birçoğunun olay yerinde yaşamını yitirdiği bildirildi.
Yerel kaynaklar, kazada yaşamını yitirenler arasında çocukların da bulunduğunu doğruladı. Yaralanan çok sayıda kişi ise hastanelere sevk edildi. Kazanın ardından olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri yönlendirildi.
Kazanın nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi. Gana'da özellikle uzun mesafe taşımacılığında yaşanan trafik kazaları, can kayıplarına yol açmaya devam ediyor.
Yorum Yap