Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

G7 liderleri İsrail'e sadakatini tazeledi!

ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve Kanada, Orta Doğu'daki son duruma ilişkin ortak açıklama yayımladı.

6 Ay Önce Güncellendi

2025-06-17 10:37:19

G7 liderleri İsrail'e sadakatini tazeledi!

G7 ülkelerinin liderleri yaptıkları ortak açıklamada, “İsrail'in kendini savunma hakkı var” ifadelerini kullandı.

Kanada'da bir araya gelen G7 ülkelerinin liderleri İsrail-İran arasındaki çatışmalar konusunda ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Biz, G7 liderleri, Orta Doğu'da barış ve istikrara olan bağlılığımızı yineliyoruz. Bu bağlamda, İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu teyit ediyoruz. İsrail'in güvenliğine olan desteğimizi yineliyoruz. Ayrıca sivillerin korunmasının önemini de teyit ediyoruz. İran, bölgesel istikrarsızlık ve terörün başlıca kaynağıdır. İran'ın asla nükleer silaha sahip olamayacağını sürekli olarak net bir şekilde belirttik” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bölgedeki istikrarsızlığa İran'ın neden olduğu savunularak "İran'ın asla nükleer silaha sahip olamayacağını açıkça ifade ettik." ifadesi kullanıldı.

dims.apnews_2

Ayrıca, G7 liderlerinin Orta Doğu'da barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik taahhütlerini yinelediği açıklamada, sivillerin korunmasının önemine işaret edildi.

Açıklamada, "İran krizinin çözümü, Orta Doğu'daki gerginliğin azalmasına ve Gazze'de ateşkese yol açmalıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

GtoCpyzaoAAqaKW

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, artan İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Liderler Zirvesi'nden erken ayrılacağını açıklamıştı.

AA, DHA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara