Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

Fransa'nın Roma büyükelçisi görevine döndü

Fransa'nın, İtalyan bakanın hükümet karşıtı Sarı Yelekli protestocularla görüşmesinin ardından geri çekilen Roma büyükelçisi, bugün görevinin başına döndü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-15 11:31:04

Fransa'nın Roma büyükelçisi görevine döndü

Fransa'nın Avrupa Birliği Bakanı Nathalie Loiseau, Roma büyükelçisinin bugün görevinin başına döndüğünü açıkladı.

Büyükelçi, geçtiğimiz hafta İtalya Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio'nun hükümet karşıtı Sarı Yelekli protestocularla görüşmesinin ardından çekilmişti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu görüşmenin görüşmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişti.
Ne olmuştu?

İtalya'da iktidar ortağı Beş Yıldız Hareketi'nin lideri olan Di Maio, Paris yakınlarında Fransa'da hükümet karşıtı eylemler düzenleyen hareketin iki lideriyle buluşmuş, paylaştığı İtalyanca Twitter mesajında "Değişim rüzgarı Alpleri aştı" demişti.

Ayrıca Sarı Yelekliler liderlerinden Christophe Chalençon ve Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Sarı Yelekliler listesinin başında bulunan Ingrid Levavasseur ile çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Akademisyen Gülçin, 10'uncu kattan düşüp öldü

Haber Ara