Dolar

32,3056

Euro

34,6858

Altın

2.414,97

Bist

10.045,74

Fransa'da skandal! işaret parmağıyla gökyüzünü gösteren 2 Çeçen gözaltına alındı

Fransız polisi skandal bir gözaltı kararına imza attı. Fransa'nın Strazburg kentinde iki Çeçen’in, geçtiğimiz yıl 5 kişinin öldüğü Noel pazarı saldırısının yapıldığı noktada selfi çekerken işaret parmaklarıyla gökyüzünü göstermesinin ardından polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 18:11:32

Fransa'da skandal! işaret parmağıyla gökyüzünü gösteren 2 Çeçen gözaltına alındı

Fransız polisi skandal bir gözaltı kararına imza attı. Fransa'nın Strazburg kentinde iki Çeçen'in, geçtiğimiz yıl 5 kişinin öldüğü Noel pazarı saldırısının yapıldığı noktada selfi çekerken işaret parmaklarıyla gökyüzünü göstermesinin ardından, 'terörizmi övme' suçundan polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Polis kaynakları bu hareketin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ait olduğu gerekçesiyle bu kişilerin gözaltına alındığını kaydetti.

Olay ülkenin kuzeyindeki kentte bulunan Noel pazarının yakınındaki katedralin önünde gerçekleşti.

Gözaltına alınan bir kişinin Strazburg'da ikamet ettiği, diğer şüphelinin ise Alsas bölgesi dışından olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anılan kişilerin IŞİD ile bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl 11 Kasım'da şehir merkezinde gerçekleşen saldırının şüphelisi Şerif Chekatt, 2 günlük kaçışın ardından düzenlenen bir polis operasyonuyla ölü ele geçirilmişti.

Silahlı ve bıçaklı saldırıda 5 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Fransa'da 2015'ten bu yana yaşanan terör saldırılarında en az 240 kişi hayatını kaybetti.

Haber Ara