Dolar

32,5232

Euro

34,8977

Altın

2.433,00

Bist

9.915,62

FKÖ’den 'Yüzyılın Anlaşması' açıklaması: Bu planla barış sağlanamaz

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın Anlaşması' ile barışın sağlanamayacağını ifade etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-30 19:56:52

FKÖ’den 'Yüzyılın Anlaşması' açıklaması: Bu planla barış sağlanamaz

Ureykat, ABD Başkanı Donald Trump'ın salı günü açıkladığı ''Orta Doğu barış planı''na ilişkin, Ramallah'ta basın toplantısı düzenledi.

"Yüzyılın Anlaşması'yla barış sağlanamaz." ifadelerini kullanan Ureykat, planın, İsrail'le imzalanan tüm anlaşmalardan "çekilmek" anlamına geldiğine işaret etti.

Ureykat, barış anlaşmasının "Kudüs, mülteciler ve sınırlar" gibi sorunları çözmesi gerektiğine dikkati çekerek, Filistin'in meşru haklarını koruyabileceklerine inandıklarını ve bu konuda mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

TRUMP'IN ''ORTA DOĞU BARIŞ PLANI''

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak Salı günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında ''Orta Doğu barış planı''nı kamuoyuna açıklamıştı.

''Barış planı'' kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Planın açıklandığı toplantıya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Umman'ın Washington büyükelçileri de katılmıştı.

Haber Ara