Dolar

32,3769

Euro

34,7481

Altın

2.408,80

Bist

10.090,24

Financial Times yılın insanlarını seçti

Koronavirüse karşı aşı geliştiren Şahin-Türeci çiftinin, olağanüstü bir başarıya imza attığı kaydedildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 10:44:36

Financial Times yılın insanlarını seçti

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, ölümcül sonuçlar doğuran koronavirüs salgınına karşı çabaları nedeniyle Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi yılın insanları seçti. "OLAĞANÜSTÜ BİLİMSEL VE TİCARİ BAŞARI"

Biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Şahin ve Türeci'nin bir yıldan daha az bir sürede koronavirüs aşısı geliştirmeyi başardığı, çiftin olağanüstü bir bilimsel ve ticari başarı elde ettiği vurgulandı.

İçinde bulunulan zamanın en büyük tıbbi atılımlarına imza attığı ifade edilen çiftin, kendilerini ölümcül salgını durdurmaya adadıkları belirtilirken, Şahin'in "Gergindik. İnsanların gerçek dünyada bir deneme dışında ilk kez aşılanması farklıdır." dediği kaydedildi. "DEVRİM NİTELİĞİNDE"

BioNTech'in geliştirdiği aşının kanser tedavisinde kullanılabilecek devrim niteliğinde yeni bir teknolojiye başvurduğuna dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Birkaç ay önce bilim insanları yüzde 70 etkili olacak kadar bir aşıyı hızlıca elde etmenin büyük bir başarı olacağını öne sürdü. Bunun yerine yüzde 90 ve üzerinde etkili olan en az üç tane aşı var. Birlikte ele alındığında bir inovasyon zaferini temsil ediyorlar."

Geçen ayı yapılan açıklamada, BioNTech'in koronavirüs aşısının yüzde 95 oranında etkili olduğu duyurulmuştu.

ugur-sahin-ozlem-tureci-financial-times_4158

Haber Ara