Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Filistinliler: Hayvan yemi bile yok, evlatlarımızla ölüyoruz

İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşet nedeniyle açlık yaşayan Filistinli bir anne ve baba yaşadıklarını anlattı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 11:20:22

Filistinli anne, İsrail'in saldırıları altında 5. ayını doldurmak üzere olan Gazze'de yaşananları anlatırken şöyle konuştu:
"Su, yemek için ölüyoruz. Çocuklarımızı doyurmak için ölüyoruz. Açız, yiyecek bir şeyimiz yok. Evlatlarımızla ölüyoruz"

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 44 yaşındaki Filistinli Ebu Kasi Ebu Nasır ise, açlıktan ağlayan çocuklarına yiyecek bir şeyler bulabilmek için adeta çırpınıyor.

"HAYVAN YEMİ BİLE YOK"

Cibaliya'da üç beş ürünle kurulmuş bir pazara giden çaresiz baba, üzerinde küflenmiş sebzeler olan pazar tezgahlarının arasında dolaşıyor.

Yüzünde halsizlik ve yorgunluk belirtileri görülen baba, çocuklarının karnını doyurabilmek için pazarda hayvan yemi olarak kullanılan kuru mısır ve arpa arıyor. Küflenmiş domates satan bir tezgahı fark eden baba Ebu Nasır, yolda yürüyenlerle tezgahın başına gidiyor.

Gazze'de yaşadıkları insanlık dramını AA muhabirine anlatan Ebu Nasır, sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarını doyurabilmek için yiyecek, kuru mısır ve arpa aramaya çıktığını söyledi.

"Dünden beri sadece bir hurma yedim ve çocuklarım açlıktan çığlık atıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum." diyen çaresiz baba, pazara geldiğini ancak çocuklara ekmek yapmak için aradığı hayvan yemlerinden de bulamadığını söyledi.

Gazze'de ateşkesin sağlandığı "insani ara"dan sonra bir daha Gazze'nin kuzeyine yardım gelmediğini ifade eden Ebu Nasır, koyu yeşil renkli yabani bir bitki olan ebegümeci yediklerini ancak insanların tarım arazilerinde bu bitkiye akın etmesi nedeniyle artık onu da bulamaz olduklarını anlattı.

Buğday ve un aramak için uzun mesafeler kat ettiğini ancak bulamadığını ifade eden Ebu Nasır, Araplara ve Müslümanlara, İsrail ablukası nedeniyle açlıkla mücadele eden Gazze sakinlerine merhamet etme ve yardım gönderme çağrısında bulundu.

"YEMEK YOK KITLIK VAR"

Cibaliya'daki bir okula sığınan Raviye Rızk da "Yemek yok, kıtlık içinde yaşıyoruz." dedi.

Hayvan yemi yediklerini ancak onun da tükenmeye başladığını belirten Rızk, çocukların çiçek hastalığı ve hepatite yakalandığını, yetişkinlerin ise diyabet ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarıyla ilaç olmadan baş etmeye çalıştıklarını anlattı.

Haber Ara