Dolar

32,3674

Euro

34,9570

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan acil yardım çağrısı

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, İsrail güçlerinin yol ve sağlık merkezlerini doğrudan hedeflediği ifade edilerek, uluslararası kuruluşlara sağlık tesislerini korumak için yardım çağrısında bulunuldu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-05-15 10:44:02

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan acil yardım çağrısı

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, İsrail güçlerinin yol ve sağlık merkezlerini doğrudan hedeflediği ifade edilerek, uluslararası kuruluşlara sağlık tesislerini korumak için yardım çağrısında bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı dün yaptığı resmi açıklamada, İsrail güçlerinin çatışma bölgelerinde yoğun nüfuslu yerleri, yol altyapısını ve sağlık merkezlerini hedef aldığını belirtti. Bakanlık, bu durumun hastanelerde hasara neden olduğunu ve tıbbi malzeme sevkiyatını engellediğini ifade ederek, uluslararası kuruluşlardan yardım istedi.

İSRAİL YOLLARI KAPATTI, SAĞLIK EKİPLERİ YARALILARA ULAŞAMIYOR

Sivillerin tehditle evlerinden sığınaklara götürüldüğünü belirten Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'un yayılması için tehlikeli bir ortam oluştuğunu ve bunun, Gazze'nin İsrail saldırılarıyla tükenmiş olan sağlık sistemi üzerindeki yükü arttırdığını ifade etti. Açıklamada, İsrail güçlerinin yol altyapısını ve sağlık merkezlerini doğrudan hedeflenmesinin, sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşamamasına ek olarak hastaların tıp merkezlerine erişimini engellediği vurgulandı.

HASTANELER HEDEF ALINIYOR, ACİL TIBBI YARDIM!

Filistin Sağlık Bakanlığı, Kuzey Gazze Şeridi'ndeki Beit Hanoun Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'nin kısmi hasarına ek olarak Hala Al Shawa Sağlık Merkezi'nin tamamen yıkıldığını belirtti. Uluslararası yardım kuruluşlarından sağlık merkezlerini korumaya yönelik çağrıda bulunan Sağlık Bakanlığı, aynı zamanda acil tıbbi yardım talebinde bulundu. İsrail işgalinin geçiş noktalarını kapatarak bölgedeki hastaneleri besleyen elektrik santralleri için yakıt sevkiyatını durdurduğunu belirten Bakanlık, bu durumun yoğun bakım üniteleri ve hayati hizmetlerin ihtiyacı olan elektriği alamamasına neden olduğunu belirtti. Yetkililer, aşırı kalabalık nedeniyle hastaların yurtdışına sevkiyatı talebinde bulundu. 

Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı ICRC, DSÖ ve BM temsilcileriyle görüştü  

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Yousef Abu Reash, dün Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileriyle iki ayrı toplantıda bir araya geldi.  

İsrail'in işgal altındaki Gazze'de sivillere yönelik ihlallerinin görüşüldüğü toplantıda Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Yousef Abu Reash, ICRC, DSÖ ve BM temsilcileriyle toplantı yaptı. ICRC'nin Gazze Şeridi'ndeki temsilcisi Maryam Moular ve DSÖ ofisinin Gazze Şeridi yöneticisi Bayan Sasha Potsoma ve BM özel koordinatörü Alberto Nata ile görüşen Bakan Yardımcısı Dr. Reash, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik ihlallerini aktardıklarını ifade etti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara