Dolar

42,7327

Euro

50,2760

Altın

5.952,59

Bist

11.286,81

Filistin: Kur'an-ı Kerim yakılması nefret ve ırkçılığın bir ifadesidir

Filistin, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını 'İslam dini ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik nefret ve ırkçılığın bir ifadesi' olarak değerlendirerek kınadı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2023-06-29 11:14:20

Filistin: Kur'an-ı Kerim yakılması nefret ve ırkçılığın bir ifadesidir

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de nefret dolu bir aşırılık yanlısı tarafından İslam dini ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik nefret ve ırkçılığın bir ifadesi olarak Kur'an-ı Kerim'in bir nüshasının yakılması ve ona saygısızlık edilmesi suçunu kınıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin, "insan hakları ilkelerine, hoşgörü değerlerine, diğerini kabul etmeye, demokrasiye ve tüm dinlerin mensupları arasında barış içinde bir arada yaşama değerlerine karşı açık bir saldırı" olduğu vurgulandı.

Açıklamada "Bu ırkçı eylemin ifade özgürlüğüne tamamen aykırı olduğu ve dünyadaki milyonlarca Müslüman'ın hissiyatına dokunduğu" kaydedildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Kontrolden çıkan otomobil kafeteryaya girdi

Haber Ara